Mosa Kanan – Ghidul din Amman

L-am cunoscut pe Mosa Kanaan intr-o dimineata de august, la iesirea din aeroporul din Amman. Ne conversasem ceva pe email inainte, dar era prima data cand mergeam cu un ghid intr-o tara. Am ales variant aceasta fiindca era prima data cand mergeam in Peninsula Araba, si specaluatii erau multe. Un alt motiv intemeiat pentru a alege un ghid este acela ca transportul public este destul de deficitiar in Iordania, iar daca incerci sa negociezi cu localnicii un drum din punctul A in B, oricum te arzi la portofel.

Revenind la Mosa, l-am gasit in Lonely Planet, iar el ma intampina in acea dimineata de august in usa aeroportului cu un zamet larg si m-a dispus imediat dupa ce cei de la Turkish Airlines mi-au pierdut bagajul. Are darul asta de a povesti cu tine despre tot si fara sa para ca ii place sa le stie pe toate, doar iti las senzatia ca este un om caruia ii place sa impartaseasca trairi si lucruri.

Prima oprire a fost intr-o tabara de refugiati palestiniei, un soi de ghetou cum vezi doar in filmele cu actiune in Orientul Mijlociu. A facut-o (oprirea) pentru inima lui, fiindca la randu-i este unul dintre milioanele de refugiati palestinieni in Iordania, iar originile sunt importante pentru el.

A urmat o incursiune foarte tare in Madaba, la un atelier local de ceramica, Muntele Nebo, o baie pe cinste in Marea Moarta si apoi Amman.

Mosa este de gasit la numarul +96264010250 si in mod cert veti avea alaturi de el cea mai buna experienta de a cunoaste Iordania.

By |2018-09-05T14:30:34+00:00august 13th, 2018|travel|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment